12/Lis/2013, 17:11 - Najave
Posljednjih se godina svake jeseni najavljuju "zime stoljeća", tako ni ove jeseni ne fali mudroslov raznoraznih prognostičara. Dodatnu zbunjenost već imamo upornim upozorenjima o globalnom zatopljenju, valjda se i te hladne zime uklapaju u ta katastrofična upozorenja.

Uglavnom, ako zima opet bude u nekim granicama normale, mudroslovi će se mudro pritajiti, a ako slučajno ubodu, konačno će dočekati svojih pet minuta slave. Nadam se da će se načekati.

Nitko živ nema precizne i vjerodostojne prognoze osim statističkih podataka o sve većoj nestabilnosti klime, a tome svakako pridonose i pokoje medijske informacije kao što su o ovogodišnjem preranom prvom snijegu u Alpama ili o jakoj snježnoj oluji u Sjevernoj Dakoti (SAD).

Gornje vijesti bi se ipak mogle pripisati već spominjanim ćudima klime, no slike vezane za drugu vijest ne mogu ostaviti ravnodušnim nijednog stočara. Po procjenama stradalo je do 75 000 glava stoke.
Pogledom na slike, gradske maćuhice će se zgroziti nesretnom sudbinom životinja, ja pak više suosjećam sa pogođenim stočarima...

Dovoljno upozorenje da nikad ne podcijenimo moć prirode, pogotovo mi kojima je profesija usko vezana za ćudi vremena.
Komentari


Popunite formu ispod da bi ste dodali komentar.

Unesi specijalno:
:happyby mata