Novosti online

- klikni na foto za povećanje -

 

Online novosti (491)  

- poredaj po redoslijedu unosa u bazu podataka<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 [55] 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 > >>

08-12-2011

Zdravko se može iskupiti tako da nas vodi na Euro!


Od utakmice s Malmöm moji nogometaši igraju poput Babine Grede, rekao je na jednoj od konferencija za novinare Dinamov izvršni direktor Zdravko Mamić prozivajući svoju momčad koja nije igrala onako kako je on to zamislio.


Kada je izgovorio tu rečenicu Mamić vjerojatno nije ni znao da u županjskoj Posavini postoji klub iz Babine Grede, sela s 4200 stanovnika, i koliko će te riječi uvrijediti igrače i upravu kluba koji se natječe u 2. ŽNL NS Županja. Odmah poslije te izjave Mamiću je odgovorio Ivan Lučić, trener Šokadije iz Babine Grede, rekavši da nije korektno spominjati taj klub i time ga praktički ismijavati.


– Da su se dinamovci ugledali na nas, možda bi sad imali koji bod u Ligi prvaka – rekao je Lučić i tako zaradio simpatije nogometnih zaljubljenika u cijeloj Hrvatskoj. S riječima trenera potpuno se slaže i Ilija Vuković, predsjednik NK Šokadije iz Babine Grede.


– Mali smo klub, ali duge tradicije. Vjerujem da Mamić to ne zna, ali Šokadija iz Babine Grede osnovana je još daleke 1929. godine - rekao je Vuković.


Vukovića su riječi Dinamova izvršnog direktora dodatno povrijedile jer je i sam dinamovac, kao i cijela njegova obitelj.


– Dinamov sam navijač postao i prije Mamića. U mojoj obitelji od djeda pa do najmlađih svi su redom dinamovci. Uostalom, u Babinoj Gredi većina stanovnika, njih barem 75 posto, navija za Dinamo - istaknuo je Vuković.


Izjavom Dinamova izvršnog direktora Mamića bili su nezadovoljni i nogometaši Šokadije.


– Dečki su poludjeli, i mislim s pravom - kaže Iko Parlov, kapetan Šokadije, inače navijač Hajduka, koji predlaže:


– Jedini način da se Mamić ispriča je da nama navijačima hrvatske reprezentacije iz Babine Grede, koji idemo na sve utakmice, osigura pokoju ulaznicu za Europsko prvenstvo.


U isto vrijeme predsjednik kluba Vuković kaže da je Mamiću oprostio poslije nedavne isprike, ali i da predlaže da seniorska momčad Dinama posjeti Babinu Gredu.


– Klub je u dosta teškoj situaciji jer je novca uvijek malo. Naš je godišnji proračun 100.000 kuna, a prema najavama iz Općine, sljedeće godine bi općina za 20 posto mogla smanjiti izdvajanja za klub - kazao je Vuković.


IZVOR

05-12-2011

U stogodišnjoj kući želi urediti četiri šokačka apartmana


Tamburaši mogu cijelu noć svirati i pjevati, ali kada trebaju pričati o sebi, nastane muk. Teško je iz njih izvući kakvu dužu rečenicu... Upravo to nam se dogodilo i u razgovoru s Tihomirom Babićem, mladićem koji je član TS-a Širok šor i koji je donio posebnu odluku u svome životu: napustio je asfalt Slavonskog Broda i vratio se u Babinu Gredu, u kuću sagrađenu davne 1902. godine.
- Ovo je bila Andrijaševa kuća, zadruga Stojanović. Je li doista sagrađena te godine ili čak i prije, teško je reći, nema zapisa o tome. Ali stara je, sigurno, više od stotinu godina - kazao nam je Tiho, kojemu je cilj u životu baviti se seoskim turizmom na imanju koje obuhvaća, uz ovu posebnu kuću, pomoćne zgrade i šljivik, čak tri hektara “numere”.
Njegovo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo tek je u začetku, a planovi su usmjereni k šokačkome prenoćištu, odnosno namjerava urediti bar 3 - 4 šokačka apartmana s prostorom za objedovanje, u kojemu bi turisti zasigurno mogli uživati.
- Imam šest grla i konjogojstvo je moja ljubav. Volio bih da se gosti koji dođu na moje imanje bave jahanjem, da ih mogu provozati zapregama i pokazati kakve sve ljepote nudi naša Babina Greda - dodaje Tihomir Babić.
Obitelj mu je ostala u Slavonskome Brodu, a on se vratio u selo u kojemu je, kaže, puno rodbine.
- Oni su u Brodu, a ja, eto, “pametan”, vratih se ovdje i nadam se da će mi uz pomoć turističkih zajednica i potporu ministarstava krenuti... - optimistično razmišlja taj mladi tamburaš.
A tambure se sigurno neće odreći, jer svima koji budu dolazili pod krov ovog starog, posebnog zdanja u Ulici M. Stojanovića 170, nakon rekreacije, jahanja i vožnje zapregama te uživanja u delicijama šokačke kuhinje, umilni zvuci tamburice još će pojačati dobar dojam i pokazati da u Babinoj Gredi imaju što vidjeti i doživjeti.

Volio bih da se gosti koji dođu na moje imanje bave jahanjem, da ih mogu provozati zapregama, kaže tamburaš Tihomir
IZVOR

02-12-2011

Posumnjali na lažnu prijavu šteta od suša


Inspekcija Ministarstva poljoprivrede stigla je i u Vukovarsko-srijemsku županiju. U Babinoj Gredi je "pročešljala" dokumentaciju vezanu uz prijavu šteta od elementarnih nepogoda. Štete od suše koje su na usjevima procijenje na više od dva milijuna kuna, prijavilo je 280 poljoprivrednika. Načelnik Josip Krnić ustupio im je svu tražnenu dokumentaciju koju su pregledali i nisu utvrđene nikakve nepravilnosti. Općinsko povjerenstvo, pojašnjava Krnić, realno je procijenilo štete, a inspekciju je zanimalo jesu li prilikom prijave štete članovi Povjerenstva vodili računa o načinu obrade zemlje, primjeni agrotehničkih mjera i jesu li osobno obišli sve njive. "Pojasnio sam da je fizički nemoguće obići 280 njiva zbog vrlo kratkog roka prijave. Bilo im je čudno i to otkud su u Babinoj Gredi tolike površine pod kukuruzom koji je i pretrpio najveću štetu i za koji se ljudima i isplaćuje odšteta. Obrazloženje je kratko i jasno - trećina stočnog fonda Vukovarsko-srijemske županije nalazi se na babogredskom području, i samim tim je i logično da ljudi siju kukuruz i proizvode hranu za ishranu stoke", ustvrdio je Krnić. Izrazio je nadu kako se neće ponoviti situacija od prošle godine kada su Babogredci prilikom isplate naknade za pretrpljene štete od poplava zakinuti za više od milijun kuna. Iako babogredski načelnik ističe da inspekcija samo obavlja svoj posao na terenu i to navodno slučajnim odabirom, Babogredcima je čudno to što je od svih općina odabrana baš Babina Greda, jedina općina u Vukovarsko-srijemskoj županiji gdje je na vlasti SDP. Kontrola je, dodaju, obavljena i u Ivankovu, ali smatraju da bi bilo previše prozirno da nije obuhvaćena i jedna hadezeovska općina.
IZVOR

01-12-2011

Trener iz Babine Grede spustio Zdravku Mami?u!


Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić je u ponedjeljak na konferenciji za medije, u dijelu u kojem je pričao o igrama Modrih u Europi, očešao jednog niželigaša od kojeg je sada dobio bukvicu.Naime, Maminjo je tada izjavio kako dinamovi nogometaši ne slijede njega i trenera Krunu Jurčića te napomenuo da "od utakmice protiv Malmöa pružaju partije poput Babine Grede".

Obzirom da se Mamićevi govori slušaju i prenose u svakom kutku Hrvatske, nije trebalo dugo čekati na odgovor koji mu je poslao trener NK Šokadije iz Babine Grede Ivan Lučić."Mi smo jesenski prvaci 2. Županijske nogometne lige Vukovarsko-srijemske u skupini Županja s devet pobjeda te jednim remijem i porazom. Nije korektno nas spominjati u kontekstu kojim smo praktički ismijani. Da su se dinamovci ugledali na nas, možda bi sad imali pokoji bod u Ligi prvaka", poručio je Modrima Lučić u Sportskim novostima.Zdravko Mamić je za petak najavio novu konferenciju za medije, već drugu u samo pet dana, a napomenuo je kako više neće javno govoriti o sporu s Eduardom da Silvom.


IZVOR

01-12-2011

Zbog poljskih putova i na prijevremene izbore


Nakon nedjeljnih parlamentarnih, Babogredci bi početkom sljedeće godine mogli i na prijevremene lokalne izbore. Nezadovoljni odnosom koalicijskih partnera iz SDP-a, vijećnici HSS-a najozbiljnije su zaprijetili neprihvaćanjem proračuna i raskidom koalicije, što bi, s obzirom na odnos snaga, za Babinu Gredu značilo raspuštanje Općinskog vijeća i raspisivanje prijevremenih izbora. Članovi babogredskog HSS-a, naime, traže da se u donošenju općinskog proračuna za 2012. godinu otvori nova stavka od milijun kuna za uređenje i nasipanje poljskih puteva.
Komisiji za proračun i financije prijedlog je iznio član Jakob Verić, koji obnaša dužnost predsjednika Općinskog vijeća Babine Grede, a odnedavno i predsjednika babogredskog HSS-a. Potvrdio nam je da nije zadovoljan predloženim planom uređenja samo dva kilometra poljskih puteva, što je kap u moru potreba. Zatražio je otvaranje posebne stavke u proračunu i osiguranje novca za uređenje i posipanje kamenom tucanikom poljskih puteva u dužini od 7,5 kilometara u sljedećoj godini. Iako je riječ o stavci od milijun kuna, Općinu će, pojašnjava Verić, ta investicija koštati 500 tisuća kuna jer se provodi u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvitka, koji ju sufinancira u 50-postotnom iznosu.
- Općina je u ovoj godini od zakupa i prodaje državne zemlje uprihodovala 529 tisuća kuna i ja samo tražim da se taj novac namjenski iskoristi i vrati tamo odakle je i došao, da se urede poljski putevi i ljudima omogući pristup njivama. To je jedan od kroničnih problema koji muči naše poljoprivrednike i čije rješavanje treba uvrstiti u prioritete - pojasnio je Verić.
Babogredski HSS-ovci i prijašnjih su godina tražili osiguravanje proračunskog novca za tu namjenu, no nisu dobili potporu koalicijskih partnera.
- Ako se naš prijedlog ne prihvati, bojim se da ćemo morati rušiti proračun za sljedeću godinu. Kao predstavnik HSS-a u Općinskom vijeću zastupam interese Općinskog odbora te stranke koji ima 15 članova i ako Odbor većinom glasova donese takvu odluku, moje je da ju provedem. Priznajem da ne bih volio da do toga dođe jer prijevremeni izbori velik su trošak, ali ako ne bude dogovora s SDP-om, nećemo imati drugi izbor - ustvrdio je Verić.

Verić kaže da on kao novoizabrani čelnik babogredskog HSS-a i nije bio potpisnik koalicijskog sporazuma s SDP-om i da prema njemu i nema nikakve obveze. Inače, od 13 članova Općinskog vijeća Babine Grede, po pet ih je iz SDP-a i HDZ-a, dva vijećnika su iz HSS-a, a jedan iz HDSSB-a, koji je također član Komisije za proračun i financije i koji je zahtjev HSS-a ocijenio opravdanim.
IZVOR

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 [55] 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 > >>